Catering dietetyczny z przepisami z mojej książki „Dieta na Wynos”
- 23 kwietnia, 2019
- od
- Viola Urban
Szalenie miło mi poinformować o kolejnym projekcie związanym z książką „Dieta na Wynos” realizowanym z moją koleżanką, właścicielką cateringu dietetycznego Pracownia Smaku. Razem z Alicją postanowiłyśmy zaoferować mieszkańcom Trójmiasta i okolic testowania przepisów z mojej książki, które ugotuje profesjonalny kucharz. Jeśli zatem naprawdę nie masz czasu na gotowanie, a chcesz przetestować moje popisowe pomysły na dania do pudełka – idealnie trafiłaś! Póki co mój autorski catering oferujemy wyłącznie w Trójmieście w ściśle określonym terminie, ale być może kiedyś się to zmieni. Między 13 a 17 maja będziemy dowozić do Was aż 25 różnych dań – wszystkie pochodzą z mojej drugiej książki. Zamawiać możecie zarówno jednodniowe sety, jak i pełen zestaw na 5 dni. Do zestawu na cały tydzień roboczy można dodać książkę z dedykacją w atrakcyjnej cenie 25 zł.
Zamówienia można składać bezpośrednio na stronie internetowej Pracowni Smaku pod tym linkiem: https://PracowniasSmakuCatering.pl/ . Zamówienia będziemy przyjmować najpóźniej do 10 maja, ale z uwagi na ograniczoną ilość pakietów sprzedaż może zostać wstrzymana wcześniej. Pamiętaj, że dostarczamy posiłki wyłącznie w terminie od 13 do 17 maja i to właśnie te daty należy zaznaczyć w formularzu zamówień. Wszelkie pytania dotyczące logistyki, alergenów i kwestii technicznych proszę kierować bezpośrednio do biura obsługi cateringu: 790270598 lub biuro@pracowniasmakucatering.pl.
Menu na 5 dni (13-17 maja)
Poniedziałek realizowany w myśl idei #RoślinnePoniedziałki (wegański)
- Śniadanie: Budyń jaglany na mleku sojowym z pestkami granatu
- Drugie śniadanie: Sałatka z zielonej soczewicy z aromatyczną pieczoną marchewką i daktylami
- Obiad: Tikka masala tofu z ryżem i gotowanymi warzywami
- Podwieczorek: Drożdżówki wegańskie z konfiturą z marchewki i żurawiny
- Kolacja: Pasta z białej fasoli z porem i żurawiną podana z pieczywem żytnim na zakwasie
Wtorek
- Śniadanie: Pomarańczowa granola owsiana z żurawiną i nerkowcami podana z jogurtem naturalnym i owocami jagodowymi
- Drugie śniadanie: Tabbouleh z kaszy jaglanej z pieczonym kalafiorem i hummusem klasycznym
- Obiad: Stir fry z wołowiną, chrupiącymi warzywami i makaronem ryżowym
- Podwieczorek: Gęste smoothie o smaku sernika z malinami
- Kolacja: Meksykańska sałatka z kukurydzą, papryką, fasolą, kurczakiem i kremowym sosem kolendrowym
Środa
- Śniadanie: Sałatka ziemniaczana z jajkiem, rzodkiewką i musztardowym majonezem z awokado
- Drugie śniadanie: Gazpacho z chlebem żytnim i oliwą z oliwek
- Obiad: Shoarma z kurczaka z dużą ilością warzyw, sosem jogurtowym i domową pitą pełnoziarnistą
- Podwieczorek: Owsianka banaffee pie z karmelem daktylowym i bananami
- Kolacja: Pełnoziarnisty makaron z domowym pesto, pomidorkami cherry i mini mozzarellą
Czwartek
- Śniadanie: Pasta z łososia z jajkiem, chrzanem i koperkiem podana na pieczywie pełnoziarnistym
- Drugie śniadanie: Słodki krem pomidorowy z lanymi kluseczkami bazyliowymi
- Obiad: Chili sin carne z soczewicy i czerwonej fasoli podane z ryżem i świeżą kolendrą
- Podwieczorek: Czekoladowy pudding z tapioki z chia dżemem wiśniowym
- Kolacja: Caponata z bakłażana, pomidorów i oliwek z indykiem i pełnoziarnistym makaronem
Piątek
- Śniadanie: Jogurtowa miska z białego sera podana z miksem owoców
- Drugie śniadanie: Zupa meksykańska z czarną fasolą, wołowiną i komosą ryżową
- Obiad: Curry z dorszem i zielonymi warzywami podane z jaśminowym ryżem
- Podwieczorek: Owsiane batony energetyczne na bazie dyni oraz winogrona
- Kolacja: Sałatka z pieczonego batatu, pikantnej ciecierzycy, komosy ryżowej i pestek granatu.
Dostępne kaloryczności: 1500 lub 1800 kcal. Catering wyłącznie w wersji zbilansowanej, bez eliminacji. Zawiera mięso, ryby, nabiał, gluten i jaja.
Akcja realizowana wspólnie z cateringiem dietetycznym Pracownia Smaku
Mam na imię Viola Urban i wyzwolę w Tobie apetyt na zdrowe odżywienie. Od ponad 10 lat, razem ze wspierającymi blog ekspertami, dzielę się wiedzą, opinią i inspiracjami kulinarnymi. Czytając nasze wpisy poznasz podstawowe i zaawansowane informacje z zakresu zdrowego odżywiania i nauczysz się gotować naprawdę smacznie. Znajdziesz tutaj teksty merytoryczne, przepisy kulinarne, recenzje produktów, restauracji i książek, a także trochę motywacji i prawdziwych historii. Rozgość się - ten blog powstał dla Ciebie!