Catering dietetyczny z przepisami z mojej książki „Dieta na Wynos”

Catering dietetyczny z przepisami z mojej książki „Dieta na Wynos”

Szalenie miło mi poinformować o kolejnym projekcie związanym z książką „Dieta na Wynos” realizowanym z moją koleżanką, właścicielką cateringu dietetycznego Pracownia Smaku. Razem z Alicją postanowiłyśmy zaoferować mieszkańcom Trójmiasta i okolic testowania przepisów z mojej książki, które ugotuje profesjonalny kucharz. Jeśli zatem naprawdę nie masz czasu na gotowanie, a chcesz przetestować moje popisowe pomysły na dania do pudełka – idealnie trafiłaś! Póki co mój autorski catering oferujemy wyłącznie w Trójmieście w ściśle określonym terminie, ale być może kiedyś się to zmieni. Między 13 a 17 maja będziemy dowozić do Was aż 25 różnych dań – wszystkie pochodzą z mojej drugiej książki. Zamawiać możecie zarówno jednodniowe sety, jak i pełen zestaw na 5 dni. Do zestawu na cały tydzień roboczy można dodać książkę z dedykacją w atrakcyjnej cenie 25 zł.

Zamówienia można składać bezpośrednio na stronie internetowej Pracowni Smaku pod tym linkiem: https://PracowniasSmakuCatering.pl/ . Zamówienia będziemy przyjmować najpóźniej do 10 maja, ale z uwagi na ograniczoną ilość pakietów sprzedaż może zostać wstrzymana wcześniej. Pamiętaj, że dostarczamy posiłki wyłącznie w terminie od 13 do 17 maja i to właśnie te daty należy zaznaczyć w formularzu zamówień. Wszelkie pytania dotyczące logistyki, alergenów i kwestii technicznych proszę kierować bezpośrednio do biura obsługi cateringu: 790270598 lub biuro@pracowniasmakucatering.pl.

Menu na 5 dni (13-17 maja)

Plan posiłków w cateringu „Dieta na Wynos” realizowanego przez Pracownię Smaku

Poniedziałek realizowany w myśl idei #RoślinnePoniedziałki (wegański)

  • Śniadanie: Budyń jaglany na mleku sojowym z pestkami granatu
  • Drugie śniadanie: Sałatka z zielonej soczewicy z aromatyczną pieczoną marchewką i daktylami
  • Obiad: Tikka masala tofu z ryżem i gotowanymi warzywami
  • Podwieczorek: Drożdżówki wegańskie z konfiturą z marchewki i żurawiny
  • Kolacja: Pasta z białej fasoli z porem i żurawiną podana z pieczywem żytnim na zakwasie
Batony energetyczne z dyni, płatków owsianych, nerkowców i żurawiny – przepis z książki „Dieta na Wynos”

Wtorek

  • Śniadanie: Pomarańczowa granola owsiana z żurawiną i nerkowcami podana z jogurtem naturalnym i owocami jagodowymi
  • Drugie śniadanie: Tabbouleh z kaszy jaglanej z pieczonym kalafiorem i hummusem klasycznym
  • Obiad: Stir fry z wołowiną, chrupiącymi warzywami i makaronem ryżowym
  • Podwieczorek: Gęste smoothie o smaku sernika z malinami
  • Kolacja: Meksykańska sałatka z kukurydzą, papryką, fasolą, kurczakiem i kremowym sosem kolendrowym
Stir fry z wołowiną, chrupiącymi warzywami i makaronem ryżowym – przepis z książki „Dieta na Wynos”

Środa

  • Śniadanie: Sałatka ziemniaczana z jajkiem, rzodkiewką i musztardowym majonezem z awokado
  • Drugie śniadanie: Gazpacho z chlebem żytnim i oliwą z oliwek
  • Obiad: Shoarma z kurczaka z dużą ilością warzyw, sosem jogurtowym i domową pitą pełnoziarnistą
  • Podwieczorek: Owsianka banaffee pie z karmelem daktylowym i bananami
  • Kolacja: Pełnoziarnisty makaron z domowym pesto, pomidorkami cherry i mini mozzarellą
Shoarma z kurczaka z dużą ilością warzyw, sosem jogurtowym i domową pitą pełnoziarnistą – przepis z książki „Dieta na Wynos”

Czwartek

  • Śniadanie: Pasta z łososia z jajkiem, chrzanem i koperkiem podana na pieczywie pełnoziarnistym
  • Drugie śniadanie: Słodki krem pomidorowy z lanymi kluseczkami bazyliowymi
  • Obiad: Chili sin carne z soczewicy i czerwonej fasoli podane z ryżem i świeżą kolendrą
  • Podwieczorek: Czekoladowy pudding z tapioki z chia dżemem wiśniowym
  • Kolacja: Caponata z bakłażana, pomidorów i oliwek z indykiem i pełnoziarnistym makaronem
Gazpacho z chlebem żytnim i oliwą z oliwek – przepis z książki „Dieta na Wynos”

Piątek

  • Śniadanie: Jogurtowa miska z białego sera podana z miksem owoców
  • Drugie śniadanie: Zupa meksykańska z czarną fasolą, wołowiną i komosą ryżową
  • Obiad: Curry z dorszem i zielonymi warzywami podane z jaśminowym ryżem
  • Podwieczorek: Owsiane batony energetyczne na bazie dyni oraz winogrona
  • Kolacja: Sałatka z pieczonego batatu, pikantnej ciecierzycy, komosy ryżowej i pestek granatu.
Pomarańczowa granola owsiana z żurawiną i nerkowcami podana z jogurtem naturalnym i owocami jagodowymi – przepis z książki „Dieta na Wynos”

Dostępne kaloryczności: 1500 lub 1800 kcal. Catering wyłącznie w wersji zbilansowanej, bez eliminacji. Zawiera mięso, ryby, nabiał, gluten i jaja.

Książka „Dieta na Wynos” – do kupienia w moim sklepie online oraz jako dodatek do 5-dniowego zestawu dań w cateringu Pracownia Smaku

Akcja realizowana wspólnie z cateringiem dietetycznym Pracownia Smaku

Website | + posts

Mam na imię Viola Urban i wyzwolę w Tobie apetyt na zdrowe odżywienie. Od ponad 10 lat, razem ze wspierającymi blog ekspertami, dzielę się wiedzą, opinią i inspiracjami kulinarnymi. Czytając nasze wpisy poznasz podstawowe i zaawansowane informacje z zakresu zdrowego odżywiania i nauczysz się gotować naprawdę smacznie. Znajdziesz tutaj teksty merytoryczne, przepisy kulinarne, recenzje produktów, restauracji i książek, a także trochę motywacji i prawdziwych historii. Rozgość się - ten blog powstał dla Ciebie!

Viola Urban

Mam na imię Viola Urban i wyzwolę w Tobie apetyt na zdrowe odżywienie. Od ponad 10 lat, razem ze wspierającymi blog ekspertami, dzielę się wiedzą, opinią i inspiracjami kulinarnymi. Czytając nasze wpisy poznasz podstawowe i zaawansowane informacje z zakresu zdrowego odżywiania i nauczysz się gotować naprawdę smacznie. Znajdziesz tutaj teksty merytoryczne, przepisy kulinarne, recenzje produktów, restauracji i książek, a także trochę motywacji i prawdziwych historii. Rozgość się - ten blog powstał dla Ciebie!

Newsletter Okiem Dietetyka

.

KUP MOJĄ NAJNOWSZĄ KSIĄŻKĘ

DIETA POD OKIEM DIETETYKA

×